Kosmetisk behandling, enten kirurgisk eller hudbehandlinger, handler om å fikse noe du misliker ved kroppen din. Det kan være tunge øyelokk, rynker eller kurver på feil sted. Nesten alt kan fikses, så lenge du har penger og generelt god helse.

Enkle kosmetiske behandlinger

Dersom det er mulig, bør du begynne med de enkleste behandlinger. Dette inkluderer kjemisk peeling, rynkebehandling med fillere eller botox. Risikoen for at noe går galt er lav, og du ser resultatene nesten umiddelbart. Noen av behandlingene kalles på folkemunne for «lunsjbehandlinger». Dette fordi travle forretningskvinner og menn kan gå ut i lunsjen, få behandling og gå tilbake på jobb.

I denne kategorien finner du de rimeligste behandlingene.

Operasjoner, uten narkose

Litt mer inngripende behandlinger må utføres med lokalbedøvelse. I denne kategorien finner du enkelte fettsugingsbehandlinger, m.m. Inngrepene bør gjøres av kvalifisert helsepersonell, men kan gjøres på et vanlig behandlingsrom. Selve inngrepet tar kort tid og du kan dra rett hjem for å hvile deg etterpå.

Prisen for denne typen behandlinger er høyere enn for de enkle kosmetiske behandlingene, men er fremdeles på et forholdsvis greit utgiftsnivå.

Større operasjoner

I det øyeblikket du må ha sterkere bedøvelsesmidler og kanskje narkose, stiger prisen kraftig. Ved bruk av slike legemidler må det være ekstra personell til stede, gjerne en anestesilege. Her er det snakk om operasjoner som brystforstørrelse, ansiktsløft og fettsuging av større områder. Du må regne med å ta deg fri fra jobben noen dager for å komme deg, og det kan være smertefullt noen dager etter operasjonen. Fordelen er at du vil ende opp med den kroppen du alltid har ønsket deg.

Kombiner flere

Seriøse aktører i bransjen begrenser antall operasjoner og behandlinger som gjennomføres i en operasjon. Samtidig er det klart at det noen ganger kan lønne seg for alle parter å få gjort flere operasjoner samtidig. Dette sparer tid og ikke minst, pasienten slipper å bli lagt i narkose flere ganger. Hvis legen mener dette er forsvarlig, vil pasienten få tilbud om dette.

Den viktige konsultasjonen

Før enhver operasjon eller behandling, er det vanlig å ha en konsultasjonstime. Her snakker behandleren og kunden sammen for å finne ut hva om er ønskelig og hva som er mulig. Skal du få maksimalt ut av en slik time, er det viktig å møte forberedt.

Du bør ha tenkt igjennom følgende:

  • Hva er budsjettet ditt?
  • Sett opp en prioritert liste over hva du vil få gjort. Det er ikke sikkert du kan få gjort alt, men finn ut hva som er aller viktigst.
  • Ønsker du en operasjon, med de farene og fordelene dette innebærer, eller ser du etter andre løsninger?

Ved å ha tenkt grundig igjennom dette, blir det enklere for behandleren å gi deg konkrete og gode svar.