Er du ikke fornøyd med å bruke botox for å fjerne rynker, er neste steg kosmetisk kirurgi. Her er det snakk om små eller store operasjoner, ofte i narkose. Allmennleger kan i teorien tilby dette, men resultatet blir best ved bruk av en spesialist; en plastisk kirurg.

Ansiktet

I takt med at vi blir eldre, blir huden vår eldre og mindre elastisk. Resultatet er rynker, og huden kan henge litt. En kirurg kan gå inn og stramme huden, så den ser yngre ut. Litt slappere hud i ansiktet kan også føre til at huden over øynene blir tyngre. Du ser konstant trøtt ut og mange plages av dette. Løsningen kan være å fjerne overflødig hud og stramme opp. Da får øynene skinne igjen.

Prisen på slike behandlinger vil variere fra klinikk til klinikk. Det vanligste er at øyelokkssløft ligger på mellom kr 10 000 og kr 20 000. Ansiktsløft begynner gjerne på kr 80 000, men prisen stiger fort. Slike operasjonen krever vanligvis at du legges i narkose, som betyr at det må være en anestesilege tilstede.

Fettsuging

Fettsuging, mageplastikk eller figurforming går ut på å fjerne fettoppsamlinger for et slankere utseende. Det kan gjøres punktvis ved å stikke en relativt stor nål inn i området man vil jobbe med. Et virkestoff sprøytes inn i området og dette påvirker fettets konsistens. Resultatet er at mye av fettet kan fjernes ved hjelp av en vakuumpumpe og nålen.

Noen ganger vil man flytte fettet, for eksempel. fra magen til rumpa. En velformet rumpe er en drøm for mange og legen kan bruke fett fra andre steder på kroppen og sprøyte dette inn i rumpa. En god kirurg vil kunne forme fettet, for å forsterke kroppens naturlige former.

Prisen på fettsuging er avhengig av kroppsdel og om du tar flere kroppsdeler samtidig. De fleste tilbyr prisreduksjon hvis du tar flere kroppsdeler samtidig istedenfor å måtte legge opp til flere separate operasjoner og narkose.

Pris: kr 10 000 og oppover.

Bryst

Både kvinner og menn ønsker å ha et flott brystparti. Menn vil gjerne ha definerte muskler, mens kvinner vil ha faste og runde bryster. Noen kvinner ønsker seg større bryster, andre vil ha mindre. Begge deler er mulig.

Videre er det ikke alle som er født med like store bryster og det kan være andre problemer med størrelsen, formen eller brystvorten. Dette er bare noen av de tilgjengelige operasjonene. Prisen begynner på 10 000 kroner.

Operasjoner dekket av det offentlige

Noen kosmetiske operasjoner, slik som brystreduksjon, kan bli dekket av det offentlig. Hvis brystenes størrelse går utover ryggen, altså de er for tunge, kan det offentlige dekke hele operasjonen.

Dette er noe du kan spørre om ved første konsultasjon med legen. Fritt sykehusvalg sikrer at du kan velge den klinikken du selv ønsker, selv om det offentlige betaler.